Jordvarme – hvad er det?


Det korte svar er, at jordvarme er en underkategori til varmepumper. De udnytter begge den allerede eksisterende energi. Varmepumpen udnytter energien i luften, og jordvarmeanlægget udnytter varmen i jorden. De er derfor begge miljøvenlige opvarmningsformer og samtidigt også billige energiformer. Det mest komplicerede ved jordvarme er, at det kræver, at der bliver gravet slanger ned i jorden rundt om huset. Derfor skal huset være omgivet af en vis kvm grund, som kan udnyttes til at grave slanger ned. Jordvarme giver en mere konstant varme ved brinekredsen i jorden end vand til luft varmepumpen, som er mere påvirket af vejret.  Ring til os på telefon 21 56 52 19 nu, så vurderer vi sammen, om din grund er stor nok, eller om det er den rette energiform til dit hjem. MH Blik og VVS hjælper vi kunder med både installation, service og dimensionering af jordvarme. Vi rådgiver også i valg af varmepumper, så du får den rette løsning til dit hjem.

 

Dine fordele ved jordvarme

Vi kan ikke nævne jordvarme uden at gøre opmærksom på, at det er en eftertragtet form for varme, der dog er dyrere at installere. Heldigvis er der en lang række fordele, som kan kompensere for det.

Lad os liste nogle op her:

  • Jordvarme er en miljøvenlig opvarmningsform.
  • Jordvarme kræver en lav grad af vedligeholdelse.
  • Jordvarme er en billig energiform.
  • Jordvarmeinstallationen er en effektiv energioptimering.
  • Jordvarme er at foretrække, hvis støjkrav til nabo ikke kan overholdes med en luft til vand varmepumpe.
  • Og sidst, så kan du faktisk få tilskud til jordvarme.

I forbindelse med at du kan få tilskud til din jordvarmeinstallation, så gælder det, hvis du skifter fra oliekedel, gasfyr, biokedel eller elvarme. Derudover også at dit hjem ligger uden for et fjernvarmeområde.

 

Dimensionering af jordvarme

Vi hjælper med dimensionering af jordvarme, så du er sikker på, at du får den rette løsning. Der er flere ting, som spiller ind i forhold til dimensionering af jordvarme. Dit boligareal, antal beboere, vandforbrug og husets isolering har en effekt på dimensioneringen af jordvarme. Vigtigst af alt er dog, at der er en korrekt dimensionering, da dette sikrer en kortere tilbagebetalingstid, at pumpens levetid forlænges, og at du lettere opnår den ønskede besparelse på din varmeregning.

 

Krav til jordvarme

Der er selvfølgelig nogle ting, som du skal være opmærksom på, hvis du ønsker jordvarme. Der skal indhentes en række tilladelser fra din kommune, inden etableringen af jordvarme kan påbegyndes. Derudover skal der også være den fornødne plads på din grund til at få gravet rørene ned samt plads til at maskinerne, der skal garve o.a., kan arbejde. Det kan også være relevant at undersøge, om der er tilslutningspligt på fjernvarme i det område, hvor du bor. Så skal du nemlig stadig betale afgiften til fjernvarme, selvom du ikke bruger det.

 

Hvad koster jordvarme?

Det er svært at sætte en fast pris på jordvarme, da der er flere forskellige faktorer, der spiller ind på prisen. Men vi er altid ved telefonen og klar til en snak om, hvordan du bedst kan energioptimere din bolig. Ring til os i dag på telefon 21 56 52 19, hvis du har spørgsmål til, hvordan vi kan hjælpe dig med at energioptimere din bolig med et jordvarmeanlæg.

Kontakt os